Kostuumweetjes

Hoe behandel ik het best mijn kostuum?

Draag je dagdagelijks een kostuum? Dan is de eerste tip die ik je meegeef heel eenvoudig: wissel je maatpakken dagelijks. De materialen waaruit onze kostuums bestaan, hebben het vermogen zichzelf te herstellen. Zo kan je je maatpak eenvoudig ophangen na het dragen aan een kapstok. Voor de broeken moet je natuurlijk steeds rekening houden met de plooien.

TIP 1

Tegenwoordig hebben vele wagens de optie met verwarmde zetels. Ideaal voor in de winter, maar niet zo ideaal voor je colbert. De warmte zorgt ervoor dat er kreuken ontstaan. Doe dus best je colbert uit vooraleer je in de auto stapt

TIP 2

Wanneer je je kostuum een aantal keer gedragen hebt, is het tijd om het maatpak te wassen. Dit kan je uiteraard niet zelf doen, daarvoor kies je best een goede droogkuis in je buurt uit.

Streef je deze tips na? Dan zal je jaren plezier van je kostuum hebben!

“A suit must be admired as one’s own child”

Hoe wordt een kostuum gemaakt?

Nadat we de juiste stoffen, lining, model, knopen hebben gekozen en je maten hebben opgemeten, wordt alle info doorgestuurd naar onze fabrikant. Bij Atelier De Meulemeester is niet geprefabriceerd, maar starten we echt van stap 1. De fabrikant maakt van alle gegevens een patroon, die alle ingrediënten voor je kostuum bevatten. Vanuit dat patroon gaan de verschillende naaisters aan de slag. Zo wordt het binnenwerk genaaid, worden verschillende lagen canvas geïntegreerd, worden de mouwen ingestoken en wordt het geheel met AMF stiksels afgewerkt. Daarbij zijn onze kostuums vervaardigd in wol of een fijne mengeling van wol en zijde. Je vindt in ons gamma alleen maar natuurlijke producten!

Het leuke van al? Het volledige proces neemt ongeveer 4u in beslag! Van kundig maatwerk gesproken.

Boek je afspraak

Maak je private afspraak eenvoudig online!

Contacteer ons